Smaragd surový Zväčšiť

Smaragd surový

Nový produkt

Váha: 418g

Viac detailov

1 Položka

Pozor: Posledné kusy na sklade!

5,85 €

Detaily

Vlastnosti
Smaragd je kameňom inšpirácie a nekonečnej trpezlivosti. Prepožičiava životu vyrovnanosť a integritu. Ako kameň úspešnej lásky privoláva domáce šťastie a vernosť. Zvyšuje pocit jednoty, ničím nepodmienenej bezvýhradnej lásky, blahodárne pôsobí na partnerské vzťahy, ktoré udržuje v rovnováhe a prináša priateľstvo. Ak zmení farbu, jedná sa o signál nevery. Smaragd otvára srdečnú čakru a pôsobí upokojujúcim spôsobom na city.
Kryštál zaisťuje telesnú, citovú a duševnú rovnováhu. Odstraňuje všetko negatívne a vyvoláva pozitívne deje. Pomáha majiteľovi, aby sa sústredil na svoje zámery a posúva jeho vedomie na vyššiu úroveň. Podnecuje k pozitívnym činom. Zlepšuje duševné schopnosti, otvára cestu k jasnovidectvu a privádza na cestu k dosiahnutiu vyššej múdrosti. Podľa starých tradícií poskytuje smaragd ochranu pred kúzlami čarodejov a pomáha predpovedať budúcnosť.
V duševnej rovine zvyšuje silu charakteru potrebnú na prekonávanie životných neúspechov. Jedná sa o kameň regenerácie a uzdravenia, ktorý lieči negatívne city. Zvyšuje schopnosť užívať si života plnými dúškami a v celej jeho kráse. Pomáha tiež v prípadoch klaustrofóbie.
Smaragd je zdrojom duševného jasu, posilňuje spomienky a povzbudzuje k hlbšiemu poznania seba samého. Rozširuje vedomie. Jedná sa o kameň múdrosti, prinášajúci bystrosť úsudku a pravdu. Pomáha k výrečnosti pri prejave vlastných názorov. Smaragd mimoriadne podporuje dosiahnutie vzájomného porozumenia v skupine a podporuje spoluprácu jej členov.

Liečebné využitie
Smaragd napomáha rekonvalescencii po infekčných chorobách. Lieči zápaly dutín, pľúc a krku, tiež chrbticu a svaly. Blahodárne pôsobí na oči. Zlepšuje videnie a detoxikuje pečeň. Prináša úľavu pri reumatizme a cukrovke. Používa sa ako protijed. Skôr sa verilo, že smaragdový prívesok nosený na krku chráni pred epilepsiou. Jeho zelené lúče dokážu pomáhať pri liečení zhubných nádorov.

Umiestnenie
Noste na malíčku, prstenníku, na srdci alebo na pravej ruke. Dá sa tiež položiť na miesto, ktoré chcete liečiť. Nenoste ho však trvalo, pretože by mohol uvoľniť negatívne city. Matný smaragd nie je vhodný pre duševné ladenie.